Szakács
megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye
AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK
A szakképesítés azonosító száma: 34 811 04
Szakképesítés megnevezése: Szakács
Iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok száma: 3
Gyakorlati vizsgatevékenység
A) A vizsgafeladat megnevezése: ételkészítési alapfeladatok
A vizsgafeladat ismertetése: A vételezési jegy alapján leves, köret, főzelék, saláta ételcsoportokból kétféle étel elkészítése és tálalása minimum három adagban.
A vizsgafeladat időtartama: 120 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya a gyakorlati vizsgatevékenységen belül: 57 %
B) A vizsgafeladat megnevezése: ételkészítés
A vizsgafeladat ismertetése: A vételezési jegy alapján két étel elkészítése (meleg előétel vagy főétel és befejező fogás, lehetőség szerint korszerű konyhatechnológia alkalmazásával), és tálalása minimum három adagban.
A vizsgafeladat időtartama: 120 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya a gyakorlati vizsgatevékenységen belül: 43 %
A vizsgafeladat időtartama: 240 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 70 %